خودروهای سدان بین یک تا یک و نیم میلیارد تومان

خودروهای سدان بین یک تا یک و نیم میلیارد تومان

علیرغم افزایش میزان تولید و عرضه خودرو در کلاس کراس اوور، همچنان کلاس سدان از محبوب ترین کلاس‌های خودرویی در بازار‌های جهانی به حساب می‌آید.

به طوری که این کلاس برای علاقمندان به اتومبیل از جایگان ویژه‌ای برخوردار است. . زیرا یکی از ویژگی‌های بارز خودروهای سدان داشتن خوی اسپرت و در عین حال خانوادگی است. البته خودروهای سدان از ویژگی‌های دیگری مانند تنوع بالا، جادار بودن، طراحی و ظاهر زیبا نیز برخوردار هستند و به همین دلیل مورد توجه و استقبال بوده‌اند‌ و بازارخرید و فروش خودروهای سدان یا صندوق دار در کشور ما همیشه داغ است.

تولید مدل‌های متنوعی از خودروی خارجی و ایرانی سدان در خط تولید شرکت‌ها جریان دارد و تنوعی از مدل‌های کارکرده آن نیز در بازار موجود است. بسیاری از افراد به دنبال خودرویی با ظاهر و عملکرد مناسب با توجه به بودجه خود هستند که قطعا سدان‌ها پاسخگوی این نیاز بوده و می‌توانند باتوجه به معیار و ملاک‌های خود بهترین مدل از آن را تهیه کنند.

در این مطلب لیستی از خودروهای سدان صفرکیلومتر و کارکرده که در حال حاضر قیمتی بین یک تا یک و نیم میلیارد دارند معرفی و بررسی خواهد شد که با مطالعه آن‌ها می‌توانید از این کلاس محبوب، خودرویی مناسب را انتخاب کنید. البته لازم به ذکر است که به دلیل نوسانات و عوامل متعدد موثر بر قیمت خودرو، امکان بیان دقیق قیمت این خودرو‌ها وجود ندارد.

خودروهای سدان بین یک تا یک و نیم میلیارد تومان

تردد و عبور خودروهای سدان درخیابان‌های کشور ما از گذشته تا کنون رواج داشته است و محبوبیت این نوع کلاس خودرویی منحصر به زمان حال نیست. به همین دلیل تنوع بسیار بالایی از سدان‌های کارکرده در بازار خودرو وجود دارد که قیمتی بین یک تا یک و نیم میلیارد تومن دارند که ابتدا به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

خودروی هیوندا سوناتا

خودروی هیوندا سوناتا یکی از گزینه‌های معقول است که با بودجه یک تا یک و نیم میلیارد تومن می‌توانید یکی از مدل‌های 2006 تا 2010 آن را تهیه کنید. طراحی بیرونی مدل های مختلف هیوندا سوناتا تفاوت زیادی باهم ندارد اما مدل‌های 2010_2009 آن از نظر طراحی داخلی کمی بروز‌تر بوده و آپشن‌هایی مانند نمایشگر لمسی، رادیو ماهواره‌ای و پورت مستقل USB دارند. هیوندای سوناتا مدل 2006  تا 2008 در دو نوع 4 و 6 سیلندر عرضه شده که نسخه 4 سیلندر آن دارای پیشرانه 2.4 لیتری بوده که 162 اسب بخار قدرت دارد و گشتاور آن 222 نیوتن متر است که یک گیربکس 5 دنده دستی یا 4 سرعته اتوماتیک این نیرو را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. همچنین مدل 6 سیلندر آن با پیشرانه 3.3 لیتری حداکثر 235 اسب بخار قدرت داشته و گشتاور آن نیز 334 نیوتن متر است که یک گیربکس 5 ساعته اتوماتیک، هدایتگر نیروی آن به چرخ‌های جلو است.

سوناتا

نیسان ماکسیما

نیسان ماکسیما سدان‌ ژاپنی و قدرتمند دیگری است که در طی سال‌هایی که در ایران مونتاژ شد به یکی از بهترین و محبوب‌ترین خودروها تبدیل شد و اکنون نیز می‌توان با بودجه یک تا یک و نیم میلیارد، مدل‌های 83 تا 89 آن را تهیه کرد. شتاب، عملکرد مناسب، کابین جادار و طراحی جذاب و البته بج نیسان بر روی این خودرو سبب شده است که در بازار خودروهای دست دوم متقاضیان همیشگی خود را داشته باشد. مدل‌های زیر 90 این خودرو چراغ‌های زاویه‌دار و کشیده‌ای دارند و جلو پنجره آن‌ها نیز باریک و دارای خطوط افقی است و در عقب ماشین‌ نیز چراغ‌هایی بزرگ و یک باله وجود دارد.

 

پیشرانه این خودرو V6 بنزینی بوده که قادر به تولید حداکثر 200 اسب بخار قدرت و گشتاور 271 نیوتن متر است. اما این مدل‌ از نیسان ماکسیما معایبی مانند مصرف بالای سوخت و پایین بودن سطح آپشن‌ها را دارد که در مدل‌های 90 و 91 تا حدودی اصلاح شده است.

نیسان ماکسیما

کمپانی ژاپنی تویوتا تا کنون خودروهای باکیفیت زیادی تولید کرده است و طرفداران همیشگی خود را دارد. تویوتا کمری یکی از شناخته‌شده‌ترین محصولات این کمپانی است که می‌توان با بودجه یک تا یک میلیارد و نیم، مدل‌های کارکرده 2005 تا 2009 آن را خریداری کرد. تویوتا کمری مدل 2005 و 2006 با دو پیشرانه 4 سیلندر و 6 سیلندر عرضه شده که مدل 4 سیلندر آن مشخصاتی مانند پیشرانه 2.4 لیتری 16 سوپاپه، 154 اسب بخار قدرت و 218 نیوتون متر گشتاور دارد و یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک یا 5 سرعته دستی فرایند انتقال نیرو به چرخ‌های جلو را انجام می‌دهد. نسخه 6 سیلندر این خودرو با داشتن پیشرانه 3 لیتری 24 سوپاپه، 194 اسب بخار قدرت، گشتاور 284 نیوتن متر و یک گیربکس 5 دنده دستی یا 4 سرعته اتوماتیک، جذابیت بیشتری نسبت به مدل قبلی دارد. مدل‌های 2007 تا 2009 خودرو تویوتا کمری نیز در سری‌های مختلف و با ویژگی‌های متفاوت در بازار ایران موجود است.

رنو فلوئنس E4

رنو فلوئنس E4 سدان دیگری است که با مبلغ یک تا یک و نیم میلیارد می‌توانید مدل‌های 2014 تا 2017 آن را تهیه کنید. نسل E4 این خودرو نسبت به مدل‌های قبلی آپشن‌های بیشتری دارد که از جمله امکانات این خودروی فرانسوی می‌توان به کروز کنترل، استارت دکمه‌ای، سنسور باران و سنسور پارک، اتولایت، دیلایت، نمایشگر لمسی 7 اینچی، کیسه هوا و سیستم تهویه اتوماتیک اشاره کرد. در زیر کاپوت این ماشین یک موتور 2 لیتری 4 سیلندر  16 سوپاپه قرار دارد و گیربکس آن CVT اتوماتیک است. پیشرانه این خودرو توانایی تولید 143 اسب بخار قدرت را دارد و گشتاور آن حداکثر 195 نیوتون متر است.

رنو فلونس

کیا سراتو

کیا سراتو نیز یک خودروی مونتاژ سایپا است که در دو نوع ساده و آپشنال تولید شده و امکان خرید مدل‌های کارکرده آن‌ با بودجه یک تا یک و نیم میلیارد وجود دارد. این سدان با داشتن چراغ‌های خوش فرم، خطوط بدنه متناسب و همانگ و فرم برجسته کاپوت، ظاهری مورد پسند، ساده اما جذاب دارد. خودروی کیا سراتو ساده به‌دلیل امکانات محدود با اعتراض زیادی روبه‌رو شد اما کیا سراتو آپشنال امکانات مناسبی مانند  سانروف برقی، کروز کنترل، دوربین عقب، چراغ اتوماتیک، روکش چرمی، استارت بدون کلید و سیستم مولتی مدیا دارد. سایپا، خودرو کیا سراتو را با دو موتور 1.6 لیتری و 2 لیتری عرضه کرده است که  4 سیلندر با آرایش خطی و تنفس طبیعی دارند. هر کدام از این مدل‌ها نیز به ترتیب 124 و 156 اسب بخار قدرت دارند و حداکثر گشتاور آن‌ها نیز 156 و 194 نیوتون متر است.

کیا سراتو

چری آریزو 5T IE

چری آریزو 5T IE محصولی از مدیران خودرو است که از سال 1400 عرضه شد و فیس لیفت تیپ قبلی خود است و در حال حاضر می‌توان با مبلغی بین یک تا یک و نیم میلیارد تومن صاحب آن شد. جلو پنجره این محصول ماتریسی یا به گفته مسئولان مدیران خودرو کهکشانی است و رینگ‌ها نیز طرحی جدید دارند‌. همچنین به این سدان جذاب ویژگی‌های دیگری مانند فرمان برقی، مانیتور 8 اینچی و سیستم تهویه لمسی نیز افزوده شده است. گیربکس خودرو چری آریزو 5T تیپ IE از نوع CVT بوده که 9 دنده مجازی دارد. این خودرو 147 اسب بخار قدرت دارد و گشتاور آن نیز 210 نیوتن متر است و حداکثر سرعت 190 کیلومتر بر ساعت را دارد.

چری آریزو STIE

برلیانس H330

برلیانس H330 نیز خودرو چینی است که نسخه صفر کیلومتر آن با مدل سال‌های گذشته می‌تواند گزینه مناسبی برای لیست ما باشد که در حقیقت نسخه صندوق‌دار نسخه H320 است و از نظر ظاهر و امکانات تفاوت چندان زیادی با آن ندارد.‌ این خودرو ظاهر بیرونی و داخلی نسبتا ساده‌ای دارد و سدانی خانوادگی و جادار است. برلیانس H330 ابتدا با پیشرانه 1.5 و 103 اسب بخار قدرت و 138 نیوتن متر عرضه شد که به دلیل عدم عملکرد مناسب پیشرانه 1.65 جایگزین آن شد. این پیشرانه جدید حداکثر 114 اسب بخار قدرت و 154 نیوتن متر گشتاور را سازماندهی می‌کند.

 

 

برلیانس

 هیوندای آزارا

یکی دیگر از گزینه‌های پیش روی جذاب با قیمت بین یک تا یک و نیم میلیارد تومن،  هیوندای آزارا مدل 2006 تا 2010 است‌. این خودروی سدان نیمه لوکس در ابتدای ورود خود به ایران به دلیل ویژگی‌هایی مثل ابعاد بزرگ، تجهیزات مناسب و پیشرانه قدرتمند مورد استقبال قرار گرفت. مدل 2006 این خودرو 6 سیلندر بوده اما استهلاک بالا جذابیت آن را کاهش می‌دهد. اما آسان موتور در مدل‌های 2009 و 2010 این خودرو با اضافه کردن امکاناتی مانند مانیتور، دوربین عقب و دی وی دی پلیر، تعداد متقاضیان این خودرو را افزایش داد. از نظر ظاهری نیز مواردی مانند رینگ‌های تخت، جلو پنجره استیل، و چوبکاری تیره رنگ کابین،  تغییری جذاب در این خودرو ایجاد کرده اند. خودرو هیوندا آزارا مدل 2006 تا 2010 حداکثر 232 اسب بخار قدرت دارد و حداکثر گشتاور آن 304 نیوتن متر است که یک گیربکس 5 سرعته اتوماتیک آن را به محور جلو منتقل می‌کند.

میتسوبیشی لنسر

میتسوبیشی لنسر از جمله خودروهایی است که بین ایرانیان محبوبیت زیادی دارد اما در حال حاضر برای تجربه رانندگی با این خودرو با بودجه بین یک تا یک میلیارد و نیم، تنها می‌توان به سراغ مدل‌های قدیمی ازجمله 2014 تا 2017 رفت. این مدل‌ ها طراحی ساده و سنتی دارند اما فرمان‌پذیری آن‌ها بدون نقص است. این خودرو دو مدل 1.6 لیتری یا تیپ 1 و 1.8 لیتری یا تیپ 4 دارد که قدرت آن‌ها با هم متفاوت است.

میتسوبیشی لنسر

 

مزدا

خودروی مزدا نیز جزء محصولاتی است که در بازار ایران مشتریان همیشگی خود را داشته است و با بودجه یک تا یک میلیارد و نیم نیز می‌توان مدل 3 نیو صندوق‌دار تیپ 2 و 3 کارکرده آن را تهیه کرد. مونتاژ این خودرو ژاپنی در خطوط تولید بهمن صورت گرفته و پیشرانه تیپ 2 آن 1.6 لیتری و تیپ 3 آن 2.0 لیتری است و از نظر ظاهری تنها تغییراتی جزئی نسبت به نسل‌های قبل خود داشته‌ است. مزدا 3 نیو صندوق دار تیپ 3 با داشتن 147 اسب بخار، گشتاور 187 نیوتن متر و شتاب 9.2 ثانیه، نسبت به تیپ 2 با استقبال بیشتری همراه شد.

هیوندای النترا

در بین سبد محصولات هیوندا، هیوندای النترا کارکرده نیز با بودجه یک تا یک و نیم میلیاردی تناقضی ندارد و با ویژگی‌های مطلوب خود توانسته است کم حاشیه و پرفروش باشد. این خودخودرو از نظر ابعاد کوچک‌تر از هیوندا سوناتا است و در قسمت جلوی آن کاپوتی بلند و کشیده وجود دارد که تا لبه‌های جلوپنجره امتداد یافته است. جلوپنجره این خودرو نیز تا قسمت پایینی سپرها پیشروی کرده و لوگو هیوندا نیز در وسط آن قرار گرفته است. در زیر کاپوت این خودرو یک موتور 1.8 لیتری چهار سیلندر 16 سوپاپه قرار گرفته است که از سیستم تنفس طبیعی بهره می‌برد. این پیشرانه امکان پشتیبانی از حداکثر 147 اسب بخار قدرت و گشتاور 176 نیوتون متری را دارد.

هیوندای النترا

سوزوکی کیزاشی

در نتیجه همکاری ایران‌خودرو با سوزکی در اواخر سال 90، خودروی سوزوکی کیزاشی نیمه فول نیز به سبد فروش ایران خودرو اضافه شد. این سدان جزء اولین خودروهای موجود در  ایران بود که از جعبه دنده نوع CVT بهره می‌برد. این خودرو قادر به تولید حداکثر 185 اسب بخار قدرت و 230 نیوتن متر گشتاور است. خودرو سوزوکی کیزاشی نمیه فول 2012 نیز جزء محصولاتی است که می‌توان در حال حاضر با قیمتی بین یک تا یک و نیم میلیارد صاحب آن شد.

سوزوکی کیزاشی

 

رنو سیمبل

محصول دیگری که در فهرست سدان‌های ما قرار می‌گیرد، خودرو رنو سیمبل مدل 2016 است که در دو تیپ PE و LE موجود است. رنو سیمبل تیپ LE با داشتن امکاناتی مانند دکمه‌های کنترلی فرمان، کامپیوتر سفری، سیستم تنظیم برقی آینه‌های جانبی و تهویه اتومات نسبت به تیپ دیگر محبوبیت بیشتری دارد‌. حجم موتور این خودرو 1598 سی سی بوده و دارای 4 سیلندر 16 سوپاپه است. پیشرانه این خودرو امکان پشتیبانی از حداکثر 105 اسب بخار قدرت و 145 نیوتن متر گشتاور را دارد.

درصورتی که قصد خرید خودروهای صفر و دست‌نخورده را داشته باشید نیز در بازار خودروهای سدان ایران گزینه‌های مناسبی با قیمت بین یک تا یک و نیم میلیارد برای شما وجود دارد. ما در ادامه به معرفی انواع خودروهای سدان خارجی و ایرانی صفرکیلومتر می‌پردازیم.

کی ام سی

اولین خودروی سدانِ برند کی ام سی که وارد ایران شد، مدل J7 است که کرمان موتور این خودروی چینی را معرفی و با برند خود در بازار ایران به فروش می‌رساند. این سدان خانوادگی با ظاهر اسپرت خود مورد توجه جوانان نیز قرار گرفته است و برای تولید آن از دانش فنی سئات و فولکس واگن نیز بهره‌مند شده‌اند. در دل این خودرو یک موتور 1499 سی سی و 4 سیلندر 14 سوپاپه وجود دارد و تنفس موتور تیز توربوشارژر است. خودروی KMCJ7 حداکثر 172 اسب بخار قدرت در 5500 دور در دقیقه دارد. البته نسخه صفر سال‌های گذشته بیشتر با این نسخه قابل خرید خواهند بود.

کی ام اس

فونیکس آریزو 6 پرو

محصول دیگری که می‌توانید مدل صفر آن را با پرداخت مبلغی بین یک تا یک و نیم میلیارد تهیه کنید، فونیکس آریزو 6 پرو است که ایران‌خودرو خبر عرضه آن را برای اولین بار در سال 1401 اعلام کرد. در نمای جلویی این سدان نیمه لوکس چینی جلوپنجره تا روی سپرها کشیده شده و به آن حالتی اسپرت داده است و در عقب ماشین نیز چراغ‌های عقب نسبت به نسخه قبلی تغییر کرده‌اند و با نواری باریک به هم وصل شده‌اند. پیشرانه آریزو 6 پرو، 1.5 لیتری با تنفس توربو شارژ است.  این خودرو حداکثر 147 اسب بخار قدرت دارد و یک گیربکس CVT و 9 سرعته آماده انتقال حداکثر 220 نیوتن متر گشتاور به نیروی محرکه است.

فونیکس آریزو 6 پرو

511

خودرو دیگری که با بودجه‌ موجود امکان انتخاب مدل صفر آن را دارید، خودروی فردا 511 است که علاوه‌بر ایران در بازارهای پاکستان و عربستان نیز فروش مناسبی دارد. این سدان چینی از سال 2021 وارد بازار ایران شد و  کابین آن آماده استقبال از خانواده‌های کم جمعیت ایرانی است. در طراحی این خودرو از خطوط منحنی شکل استفاده شده و جلوپنجره آن تا پایین سپر امتداد یافته است. قرارگیری چراغ‌هایی کشیده با نور LED در زیر سپر نیز چهره‌ای مدرن برای این خودرو به ارمغان آورده است. خودروی فردا 511 حداکثر 106 اسب بخار قدرت داشته و حداکثر 135 نیوتن متر گشتاور دارد که توسط یک جعبه دنده 5 سرعته دو کلاچه به محرک جلو هدایت می‌شود.

 

 

تارا اتومات V4

سدان دیگری که بازه قیمتی آن بین یک تا یک و نیم میلیارد است، تارا اتومات V4 است که اواخر سال 1401 رونمایی شد و محصول ارتقاء یافته مدل V2 است. ازجمله تغییرات ظاهری این خودرو نسبت به مدل قبل می‌توان به تغییر در چراغ‌های عقب، وجود آنتن کوسه‌ای روی سقف خودرو، چراغ‌های ولکام زیر درب جلو، تغییر پارچه سقف و کلید‌های کنترلی سانروف اشاره کرد. موتور استفاده شده برای این نسخه خودرو تارا، موتور TU5 است که با پیشرانه موجود امکان پشتیبانی از حداکثر 113 اسب بخار قدرت و گشتاور 144 نیوتن متر را دارد.

تارا

 

سوزوکی سیاز

سوزوکی سیاز نیز خودروی سدانی است که با بودجه موردنظر ما تطابق دارد که با وجود حضور چندین ساله در بازارهای آسیایی، به تازگی وارد بازار کشور ما شده است. این خودروی ژاپنی طراحی ساده‌ای دارد و المان‌های موجود در قسمت چراغ‌ها، سپر جلو و قاب‌های مه‌شکن، حاکی از اسپرت بودن آن است. مشخصات فنی خودرو سوزکی سیاز چندان شما را هیجان‌زده نمی‌کند و نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید. این خودرو به موتور 1.5 لیتری مجهز شده است و تا حداکثر 104 اسب بخار قدرت و 130 نیوتن متر گشتاور را متحمل می‌شود.

بهمن ریسپکت پرایم

بهمن ریسپکت پرایم محصول دیگری است که به واسطه قیمتی که دارد در لیست ما قرار می‌گیرد. این خودروی سدان از لحاظ ظاهری و فنی وضعیت معقولی دارد و جوان‌پسند و خانواده‌پسند است. اگر مقابل این خودرو بایستید یا عکس‌های آن را ببینید در نگاه اول یک جلوپنجره بزرگ امتداد یافته تا سپرها، کاپوتی برجسته و چراغ‌های که حالتی عصبانی دارند را مشاهده خواهید کرد. نیم‌رخ این خودرو نیز با خطوطی مناسب و رینگ‌های 17 اینچی زیبا از سادگی خارج شده است. خودروی ریسپکت پرایم مجهز به یک جعبه‌ دنده 9 سرعته و موتور 4 سیلندر 16 سوپاپه است. این خودرو ظرفیت تحمل حداکثر 156 اسب بخار قدرت در 5500 دور در دقیقه و گشتاور 210 نیوتن متر در 1750 دور در دقیقه را دارد.

بهمن ریسپکت پرایم

دنا پلاس توربو اتوماتیک

دنا پلاس توربو اتوماتیک آپشنال یکی از جدیدترین محصولات ایران‌خودرو است که با بودجه یک تا یک و نیم میلیارد تومن نیز می‌توان صاحب مدل صفر آن شد. این خودروی ایرانی با ظاهر زیبا و امکانات پیشرفته خود راحتی و ایمنی سرنشینان را فراهم کرده و جزء محبوب‌ترین خودروها است. این خودرو با داشتن جلوپنجره‌ای بزرگ، چراغ‌های LED، خطوط دینامیک و رینگ‌های آلیاژی، ظاهری مدرن و زیبا دارد. متریال داخلی این خودرو نیز باکیفیت بوده و طراحی و ترکیب جذابی دارند. ازجمله آپشن‌های دنا پلاس توربو اتوماتیک می‌توان به دوربین عقب، GPS، سیستم استارت بدون کلید، آینه‌های جانبی برقی تاشو و سانروف برقی اشاره کرد. خودرو دنا پلاس توربو حداکثر قدرت 150 اسب بخار و گشتاور 215 نیوتن متر را دارد و مجهز به یک سیستم انتقال قدرت 6 سرعته اتوماتیک است.

دنا پلاس توربو اتوماتیک

شاهین پلاس

خودروی بعدی از سبد محصولات سایپا به نام شاهین پلاس است که نسبت به نسخه‌های قبلی خود استهلاک کمتری دارد و مصرف سوخت آن نیز کمتر است. این سدان طراحی جذاب و متفاوتی نسبت به سایر خودروهای ایرانی دارد. سایپا در این نسخه از تغییرات جدیدی مانند صندلی برقی راننده، تریم دو رنگ کابین، گرمکن صندلی‌های جلو و شیشه دودی عقب رونمایی کرده است. در زیر کاپوت این خودرو یک موتور 1.6 لیتری 16 سوپاپه با تنفس طبیعی قرار گرفته است. گیربکس 6 سرعته این خودرو ظرفیت انتقال حداکثر 111 اسب بخار قدرت و 150 نیوتن متر گشتاور به چرخ‌های جلو را دارد.

لونا GRE

خودرو لونا GRE سدان دیگری است که قیمتی بین یک تا یک و نیم میلیارد دارد و یکی از محصولات برقی چینی با ظاهری متفاوت است. اما طراحی داخلی این خودرو برقی به اندازه بیرون آن مدرن و متفاوت نیست. این خودرو مجهز به موتور الکتریکی با مغناطیس مداوم است و یک گیربکس تک سرعته دارد. باتری این خودرو از نوع لیتیوم بوده که 43.9 کیلو‌وات ساعت ظرفیت دارد. پیشرانه خودروی لونا GRE قابلیت حداکثر 149 اسب بخار قدرت و 225 نیوتن متر گشتاور را دارد.

همچنین شما بودجه‌ای در رنج 1.5میلیارد تومانی در کلاس سدان می‌توانید به سراغ محصولاتی نظیر هیوندای اکسنت، کیا اپیروس ، لیفان 820 کم کارکرد، تویوتا کرولا، تویوتا یاریس، کیا اپتیما 2010، رنو مگان، کیا ریو سدان، ام جی GT6، بنز c200بنز 240c، بی ام و سری 5 و سری 3، اپل کورسا و بی ام و e90، بروید.

حال ترجیح شما با بودجه یک میلیارد و نیم کدام یک از خودروهای معرفی شده است؟ لطفا نام خودروی مورد پسند خود و دلیل انتخاب آن را با ما به اشتراک بگذارید.