شرکت خودروسازی داخلی ایرانخودرو نسبت به گذشته تغییر و تحولاتی را در سبد محصولات خود ایجاد کرده است و یکی از خودروهایی که این شرکت در چند سال اخیر به بازار عرضه کرده، رانا پلاس است. خودروی رانا پلاس جزء خانواده سدانها بوده که تولید آن از سال 1399 آغاز شد. برای آشنایی بیشتر با رانا پلاس و مشخصات فنی آن تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
معرفی خودروی رانا پلاس
شرکت ایرانخودرو در سال 1388 از خودروی جدیدی به نام رانا رونمایی کرد و این سدان را با قابلیتهای نسبتا مناسبی در اختیار متقاضیان قرار داد. همچنین در سال 1391 این خودرو در دو مدل LX و EL به لیست خودروهای تولیدی این شرکت اضافه شد. اما ایرانخودرو برای حل برخی از نواقص و نقطه ضعفهای رانا، در سال 1398 از نسخه رانا پلاس رونمایی و در 1399 نیز آن را در اختیار متقاضیان قرار داد. در واقع رانا پلاس نسخه فیسلیفت و ارتقا یافته خودرو رانا معمولی است و مشکلاتی مانند استانداردهای آلودگی موتور آن بهبود یافت و امکانات آن با تغییراتی مناسب در اختیار مشتریان قرار گرفت. بنابراین در قسمت ظاهری و فنی این خودرو می توان تغییرات را احساس کرد و رانندگی با خودرویی بهتر را تجربه کرد.
مشخصات فنی خودرو رانا پلاس
یکی از معیار و ملاکهای اساسی برای خرید هر خودرویی بررسی مشخصات فنی آن است که سدان رانا پلاس نیز از این قاعده مستثنی نیست پس ما نیز اکنون در دل این خودرو نفوذ کرده و مشخصات فنی آن را بررسی میکنیم. ابتدا به قلب تپنده این خودرو یعنی موتور آن میپردازیم که 1.6 لیتری بوده و مجهز به 4 سیلندر 16 سوپاپه است و تنفس طبیعی دارد. تا سال 1399 رانا پلاس با یک گیربکس TU5 یا 5 دنده عرضه میشد که قادر به تولید 105 اسب بخار قدرت در 5800 دور در دقیقه و 142 نیوتن متر گشتاور در 4000 دور در دقیقه بود اما سپس در سال 1400 این خودرو با موتور جدید TU5P عرضه شد. گیربکس جدید 6 دنده قادر به تولید 113 اسب بخار قدرت در 5800 دور در دقیقه و 144 نیوتن متر گشتاور در 4000 دور در دقیقه است. بنابراین خودروی رانا پلاس، 8 اسب بخار قدرت و 2 نیوتن متر گشتاور از مدلهای پیشین بیشتر است. محور متحرک این ماشین نیز دیفرانسیل جلو است و شتاب مدل 5 دنده آن 12 ثانیه و مدل 6 دنده آن 11.6 ثانیه است. با استفاده از این خودرو میتوان رانندگی با حداکثر 190 کیلومتر بر ساعت را نیز تجربه کرد. مصرف سوخت ترکیبی 6.9 لیتر در صد کیلومتر نیز از دیگر ویژگیهای خودروی رانا پلاس است. درصورت انتخاب مدل 5 دندهای این خودرو رانندگی با یک سیستم فرمان هیدرولیکی را تجربه خواهید کرد اما نوع 6 دندهای این خودرو یک سیستم فرمان برقی دارد. استاندارد آلایندگی بهبود یافته یورو 5 نیز یک دیگر از مشخصات فنی رانا پلاس است که نسبت به گذشته بهبود یافته است. خودروی رانا پلاس یک سیستم تعلیق مک فرسون با میله پیچشی در سیستم تعلیق جلو دارد و در عقب نیز سیستمی بازویی با میله پیچشی و میله تقویتی دارد. هنگام مشاهده چرخهای جلوی خودروی رانا پلاس نیز رینگهای فولادی هنرنمایی کنند و نوع شاسی این خودرو نیز که ظاهری نسبتا مطلوب به آن بخشیده است از نوع بدنه یکپارچه است. سیستم توقف رانا پلاس در قسمت جلو از نوع دیسکی خنک شونده بوده و در قسمت عقب نیز سیستم ترمزی کاسهای بکار رفته شده است. شتاب خودروی رانا پلاس 5 دندهای 12 ثانیه است و شتاب نسخه 6 دندهای آن نیز 11.6 ثانیه است.
ابعاد و اندازه خودرو رانا پلاس
از دیگر مشخصات مورد توجه خودرو رانا پلاس، ابعد و اندازه قسمتهای مختلف آن است. خودر رانا پلاس 1134 کیلوگرم وزن دارد که نسبت به موتور و سایر قطعات مناسب است و توانایی تحمل این وزن فراهم شده است. طول این خودرو 4292 میلیمتر است و عرض آن نیز 1486 میلیمتر است. به لطف ارتفاع 1453 میلیمتر این خودرو و فاصله محوری 2445 رانا پلاس، فضای کابین این خودرو نسبتا مناسب است. حجم باک این خودرو نیز 50 لیتر است و ابعاد رینگ و لاستیک آن از قسمت جلو 65R14 است و عقب آن نیز 185/65R14 است.
مزایا و ویژگیهای مثبت خودرو رانا پلاس
با تغییر در مشخصات فنی خودرو رانا پلاس می توان شاهد ویژگیهای مثبت بیشتری در آن بود. در ادامه مهم ترین ویژگیها و مزایای این ماشین که به واسطه تغییر در مشخص فنی آن ایجاد شده بیان شده است.
- در این خودرو دور موتور پایین آمده و مصرف سوخت نیز کاهش یافته است و در صورت افزایش سرعت نیز فشار کمتری به پیشرانه وارد خواهد شد.
- عمر مفید خودرو رانا پلاس بیشتر از نسخههای معمولی آن است.
- کاهش شتاب صفر تا صد و بهبود آن
- استاندارد آلایندگی یورو 5 این ماشین سبب کاهش مصرف سوخت و در نتیجه کاهش هزینههای اضافی شده است.
- فن رادیاتور رانا پلاس نیز با وضعیت جدید و بهتری خود را نمایان کرده است.
- استفاده از عایق جدید در کاپوت این ماشین نیز سبب کاهش صدا و بهبود وضعیت ایربگهای جلو شده است.
- استاندارد ایمنی عابر پیاده نیز از دیگر ویژگیهای مثبت این خودرو است.
- مشخصاتی مانند کنترل پایداری، سنسور فشار باد تایر، کنترل کشش و نشانگر تعویض دنده نیز در لیست ویژگیهای مثبت این خودرو قرار دارند.
معایب و ویژگیهای منفی و معایب رانا پلاس
علاوهبر ویژگیهای مثبت و مزایای خودرو رانا پلاس از معایب آن نباید غافل شد. این خودرو سطح امکانات رفاهی جامعی ندارد و طراحی آن قدیمی است. همچنین رانا پلاس در قسمت صندوق عقب فضای کمتری دارد. از دیگر معایب وارد شده به این خودرو کیفیت نه چندان زیاد متریال برخی از قطعات آن است.
جمعبندی
یکی از خودروهای ساخت شرکت خودروسازی ایرانی ایرانخودرو رانا پلاس است که نسبت به نسخههای معمولی خود تغییراتی داشته است. ایرانخودرو از سال 1399 این محصول خود را به مشتریان عرضه کرد که در واقع نسخه بهبود یافته و فیس لیفت خودروهای قبلی است. این خودرو در دو نوع گیربکس TU5 و TU5P در اختیار مشتریان قرار گرفت که هر کدام در قدرت و گشتاور متفاوت هستند. رانا پلاسهای TU5 و TU5P به ترتیب تونایی تولید 105 اسب بخار و 113 اسب بخاررقدرت و گشتاور 142 و 144 نیوتون متر را دارند.