بررسی مشخصات فنی تارا

 

یکی از اقداماتی که شرکت ایران‌خودرو در رزومه خود دارد، کسب حق امتیاز استفاده از پلتفرم پژو 301 بود که این امتیاز زمینه‌ای برای تولید خودرویی به نام تارا شد. خودرو تارا یک سدان سایز کوچک است که در دو مدل دنده‌ای و اتوماتیک در بازار وجود دارد که هر کدام تفاوت‌هایی با هم دارند. این خودرو از سال 1400 وارد بازار شد و یکی از محصولات جدید ایران‌خودرو محسوب می‌شود. اگر قصد خرید خودرو تارا را دارید یا به اطلاع از مشخصات فنی آن علاقه‌مند هستید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

معرفی خودرو تارا

در نیمه اول سال 1397 که تحریم‌های علیه ایران مجددا شروع شدند فرانسوی‌ها تصمیم به خروج از بازار ایران را گرفتند و این موضوع سبب توقف مونتاژ پژو 301 شد. اما ایران‌خودرو این فرصت را غنیمت شمرد و  حق امتیاز استفاده از پلتفرم این خودرو را از آن خود کرد و بعد از ایجاد تغییرات و اصلاحاتی در ساختار پلتفرم PF1 پژو سیتروئن، موفق به ساخت پلتفرم ملی IKP برای خود شد. خودرو تارا نیز اولین خودروی تولیدی با این پلتفرم ایران‌خودرو است که در ابتدا با کد کارخانه‌ای K132 شناخته شد. رونمایی از اولین نسخه خودروی تارا نیز در تاریخ بهمن ماه سال 1398 صورت گرفت و تولید آن نیز از اواخر سال 1399 بود که در نهایت مدل 1400 آن برای اولین بار به دست مشتریان رسید.

مشخصات فنی خودرو تارا

با بررسی مشخصات فنی خودرو تارا می‌توانید شناخت بیشتری نسبت به آن پیدا کنید و تصمیم آگاهانه‌تری برای خرید آن بگیرید. این خودرو یک پیشرانه 1.6 لیتری را در دل خود جای داده است که آرایش آن به صورت خطی بنزینی بوده و 4 سیلند 16 سوپاپه بوده که تنفس آن به صورت طبیعی است.

موتور تارا امکان تولید 113 اسب بخار قدرت و 144 نیوتن متر گشتاور را به آن می‌دهد. این خودرو با دو نوع گیربکس  5 و 6  سرعته دستی و  6 سرعته اتوماتیک وارد بازار شده است که قدرت را به چرخ‌ها منتقل می‌کند و محور محرک این ماشین دیفرانسیل جلو است. مدل دستی این خودرو شتابی 12.5 ثانیه‌ای دارد و مدل اتوماتیک آن نیز 13 ثانیه است. تارا می‌تواند با حداکثر سرعت 190 کیلومتر بر ساعت جاده‌ها را پیمایش کند. مدل گیربکس دنده ‌ای این خودرو 7.1 لیتر بنزین در 100 کیلومتر مصرف می‌کند و میزان مصرف مدل اتوماتیک این خودرو 7.3 لیتر در 100 کیلومتر است. نوع فرمان خودرو تارا برقی است و در دو نوع رینگ آلومینیومی و فولادی و با اندازه‌های 15 و 16 اینچی تولید شده است. به صورت کلی خودرو تارا در 4 تیپ V1,V2,V3 و V4 به بازار عرضه شده است.

تفاوت خودرو تارا دستی با اتوماتیک

هر دو مدل دنده‌ای و اتوماتیک خودرو تارا دارای یک پیشرانه 1.6 لیتری تنفس طبیعی به نام TU5 هستند که قدرت و گشتاور یکسانی نیز دارند. تفاوت این دو مدل از خودرو تارا در گیربکس آن‌ها است که در مدل دستی آن از جعبه دنده‌ای 5 سرعته استفاده شده است و در مدل اتوماتیک نیز به گیربکسی 6 سرعته اتوماتیک DAE مجهز  شده است و شتاب‌گیری مدل اتوماتیک ضعف 0.5 ثانیه‌ای نسبت به مدل دستی دارد. تفاوت دیگر خودرو تارا اتوماتیک با مدل دستی، وزن تارا اتوماتیک بوده که نسبت به مدل دنده دستی حدودا 100 کیلو گرم بیشتر است.

ابعاد و اندازه خودرو تارا

در دسته بندی خودروها، ماشین تارا در دسته سدان‌های کوچک قرار می‌گیرد و با توجه به ابعاد و اندازه آن می‌توان به این مسئله پی برد. همانطور که گفته شد ایران‌خودرو نسخه اتوماتیک تارا را از مدل دنده‌ای آن سنگین‌تر ساخته است که مدل دستی 1170 کیلوگرم وزن دارد و مدل اتوماتیک نیز 1268 کیلوگرم است. طول خودرو تارا نیز 4115 میلی‌متر است و عرضی به اندازه‌ 1953 میلی‌متر و ارتفاع آن 1466 میلی‌متر است. این سدان سایز کوچک است و این ویژگی را از فاصله بین محوری 2652 آن نیز می‌توان متوجه شد. از دیگر ابعاد و اندازه‌های این ماشین می‌توان به حجم 50 لیتری مخزن سوخت و صندوق عقب 640 لیتری آن اشاره کرد.

مزایای خودرو تارا

وضعیت خودرو تارا نسبت‌ به برخی دیگر از رقبای آن بهتر است و این ماشین توانسته است فروش نسبتا مناسبی را در بازار تجربه کند. تارا مزایای مهم و قابل توجهی دارد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

بهره‌مندی از پلتفرم جدید سبب شد که خودروی تارا نسبتا مورد قبول مشتریان قرار گیرد و سهم مناسبی را از بین سبد محصولات ایران‌خودرو از آن خود کند. هر خودرویی ازجمله تارا مزایا و نقاط مثبت خاص خود را دارد که ما نیز در ادامه به مهم‌ترین مزایای آن می‌پردازیم.

  • به دلیل استفاده از پلتفرمی نوین و بهبود یافته، خودرو تارا نیز با سطح امکانات رفاهی و ایمنی بیشتری ساخته شده است.
  • استفاده از موتور TU5 منجر به بهبود عملکرد و کارایی تارا شده است.
  • این خودرو به عنوان سدانی سایز کوچک، فضای کابین مناسب و راحتی دارد.
  • پشتوانه خدماتی در شهرهای مختلف نیز از دیگر مزایای تارا است.

معایب خودرو تارا

هر خودرویی علاوه‌بر مزایا معایبی نیز دارد که اطلاع از آن‌ها حائز اهمیت است و به تصمیم‌گیری هوشمندانه کمک می‌کند. خودرو تارا نیز نقاط ضعف و معایبی دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

  • مشتریان زیادی از خودرو تارا انتظارات بیشتری دارند و از توان فنی پایین این خودرو شکایت دارند. 
  • طراحی و خودرو تارا چندان مورد پسند قرار نگرفته است و در طراحی برخی از قسمت‌های بدنه هماهنگی لازم وجود ندارد.
  • در تیپ‌هایی از این خودرو برخی از آپشن‌های مهم و کاربردی حذف شده است.

جمع‌بندی

خودروی تارا یکی از محصولات ایران‌خودرو است که بر پایه پلتفرم خودرو پژو 301 طراحی و تولید شده است و در سال 1400 به دست مشتریان رسید. بخش فنی این خودرو شامل موتوری 1.6 لیتری است که 4 سیلندر و 16 سوپاپه بوده و توانایی تولید 113 اسب بخار قدرت و 144 نیوتن متر گشتاور را دارد. این خودرو در 4 تیپ مختلف به بازار عرضه شده است. ازجمله مزایای خودرو تارا می‌توان به سطح مناسب امکانات رفاهی و ایمنی، فضای مناسب کابین و عملکرد مناسب موتور آن اشاره کرد و ناهماهنگی در طراحی بدنه و حذف برخی از آپشن‌ها نیز ازجمله معایب تارا است.