بررسی مشخصات فنی ساینا GX

شرکت خودروسازی سایپا هر ساله تغییر و تحولاتی را در محصولات خود ایجاد می‌کند، محصولاتی که در حقیقت نوادگانی از پراید به حساب‌ می‌آیند. این تغییر و تحول معمولا همراه با کاهش کیفیت ساخت و مونتاژ و البته چهره به‌روزتر همراه است. اضافه شدن پسوند GX به ساینا باعث شده این محصول سایپا بین سایر محصولات شرکت متمایز باشد. شرکت سایپا پس از معرفی ساینای دنده‌ای و اتومات، مدل ساینا S و ساینا G را عرضه کرد. این دو خودرو شاید از نظر فنی مشابه ساینا معمولی باشند؛ اما در آپشن‌ها و امکانات و ظاهر ساینا GX تغییرات اندکی نسبت به ساینای معمولی دیده می‌شود. برای کسب اطلاع از مشخصات فنی ساینا مدل جی ایکس تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

معرفی خودرو ساینا GX

در سال ۱۳۹۵ شرکت خودروسازی سایپا خودرو ساینا را وارد بازار کرد. البته، در سال ۱۳۹۹ از ساینا مدل S و GX نیز رونمایی کرد. این دو مدل به لحاظ فنی با ساینا معمولی مشابه هستند و موتور‌ M15 روی ساینا‌های GX نیز مشاهده می‌شود. شرکت سایپا برای این‌که ساینای تولید شده در سال 1395 را ارتقا دهد، دست به تولید و عرضه ساینا مدل‌های S و GX زد. در تولید ساینا معمولی، سایپا با نارضایتی‌هایی از سوی مردم مواجه شد. بنابراین، تصمیم گرفت 4 سال بعد مدل‌های ساینای ارتقا و بهبود یافته را به بازار عرضه کند. تفاوت بین مدل S و Gx به علت وجود تغییرات اندک در طراحی، اضافه شدن آپشن و استاندارد کردن آلایندگی آن‌ها است. علاقه‌مندان به خرید این ماشین، باید قبل از اقدام به خرید از مشخصات فنی آن اطلاعت مناسبی داشته باشند.

بررسی مشخصات ظاهری ساینا GX

در نمای داخلی سایناجی ایکس با همان داشبورد قدیمی ساینا اس مواجه می‌شویم. به جز اضافه کردن یک نمایشگر بالای دریچه کولر؛ شما طراحی جدید در ساینا جی ایکس نسبت به ساینا اس مشاهده نخواهید کرد. فضای عقب ساینا جی ایکس فضای بیش‌تری برای سرنشینان عقب دارد. این مدل از ساینا مثل مدل‌های قدیمی خود صندوق عقبی با ظرفیت ۳۷۰ لیتر دارد. این حجم از صندوق عقب ساینا جی ایکس برای یک خانواده ۴ نفره کافی است. در طراحی ظاهری ساینا جی ایکس همان فرم سپر جلو، پنجره و دی‌لایت ساینا اس به کار رفته است. همچنین، در طراحی ظاهری ساینا ایکس در قسمت عقب خودرو تغییری نسبت به ساینا S نمی‌بینیم؛ اما ظاهر آن از ساینای ex جدیدتر است. به‌طوری‌که بسیاری از مشتریان و علاقه‌مندان به خرید خودروی ساینا، مدل اس و جی ایکس را خودروی زیباتری نسبت به تیپ‌های ex و اس ایکس می‌دانند. یکی دیگر از مشخصات قابل توجه خودرو ساینا GX ابعاد و اندازه قسمت‌های آن است. این خودرو وزن ۱۰۵۰ کیلوگرمی داشته که نسبت به موتور و قطعات آن وزن مناسبی است. طول این خودرو ۴۲۰۹ میلی‌متر بوده و عرض آن بدون در نظر گرفتن آینه‌ها در اندازه ۱۶۶۷ میلی‌متر است. کابین این ماشین به علت وجود ارتفاع ۱۴۹۰ میلی‌متری و وجود فاصله دو محور جلو و عقب مناسب یعنی ۲۴۱۴ میلی‌متری، کابین نسبتا مناسبی دارد. حجم صندوق عقب ساینا جی ایکس ۳۷۰ لیتر بوده و صندوق عقب مناسبی دارد. با این ویژگی‌ها ساینای GX هنوز هم از کیفیت ساخت پایینی برخوردار است. ساینا GX دوگانه سوز می‌تواند جایگاه ویژه‌ای برای در میان کاربرانی که به دنبال استفاده کاری هستند داشته باشد. بنابراین، شما می‌توانید از مدل دوگانه‌سوز این خودرو نیز استفاده کنید.

مشخصات فنی خودرو ساینا GX

در خرید هر خودرو اولین معیار و ملاک اساسی بررسی مشخصات فنی است. بنابراین، برای خرید ساینا GX نیز لازم است به بررسی مشخصات فنی بپردازیم. در مرحله اول، موتور آن را بررسی می‌کنیم. موتور ساینا GX نسبت به موتور ساینای معمولی تغییری نکرده است و از همان موتور قدیمی ۱.۵۰۳ لیتری مجهز به چهار سیلندر ۸ سوپاپ در تولید ساینای GX استفاده می‌شود. موتور ساینا GX که تحت عنوان M۱۵ GSI شناخته می‌شود، نسبت به موتور M۱۵ دچار تغییرات شده است. با گیربکس TU5 یا ۵ دنده دستی ساینا GX می‌توان به چرخ‌های جلو خودرو نیروی موتور را رساند.

از مهم‌ترین تفاوت‌های موتور ساینا GX نسبت به ساینا معمولی می‌توان به اضافه شدن سیستم زمان‌بندی تغییر سوپاپ‌ها اشاره کرد. این تغییر باعث شده توان خروجی موتور ساینا نسبت به گذشته ارتقا پیدا کند.

به‌طوری‌که قدرت ساینا GX نسبت به ساینای معمولی از قدرت ۸۷ اسب بخار به ۹۰ اسب بخار رسیده است. بنابراین، ساینای GX نسبت به ساینای معمولی شتاب بیش‌تری دارد. همچنین، گشتاور ساینا GX نسبت به ساینا از ۱۲۸ به ۱۳۷ نیوتن‌متر بهبود یافته است. با در نظر گرفتن افزایش توان خروجی این مدل از ساینا، ما با کاهش مصرف سوخت ۰.۷ لیتری مواجه هستیم؛ چراکه تولیدکنندگان، مصرف سوخت ساینا GX دنده‌ای به ۶.۹۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر کاهش داده‌اند. هنگام انتخاب مدل ۵ دنده‌ای ساینا GX یک رانندگی با سیستم فرمان هیدرولیکی را تجربه خواهید کرد.

یکی دیگر از مشخصات فنی ساینا GX استاندارد آلایندگی بهبود یافته یورو ۵ است. بنابراین، ساینا GX در این مورد نسبت به ساینا سال ۱۳۹۵ بهبود یافته است. در ساینا جی ایکس سیستم مک فرسون در سیستم تعلیق جلو و در سیستم تعلیق عقب سیستم یکپارچه تیر پیچشی کار شده است. همچنین، در مشاهده چرخ‌های جلویی ساینا GX، با رینگ‌های آلومینیوم ۱۴ اینچ روبرو می‌شوید. سیستم توقف ساینا GX در قسمت جلو از نوع دیسکی و در قسمت عقب از نوع کاسه‌ای است. حجم باک این خودرو نیز ۴۱ لیتر است که برای استفاده شهری مقدار مناسبی است.

بررسی ایمنی و تجهیزات در ساینا GX

تولید کنندگان خودروسازی سایپا در تولید ساینا جی ایکس تجهیزات ایمنی مناسبی را به کار برده‌اند. به‌عنوان‌مثال، می‌توانیم به تجهیزاتی مانند سیستم ترمز ABS+EBD، سیستم ترمز BAS، سیستم ضد سرقت (Immobilizer)، سیستم هشدار دهنده امنیتی اشاره کنیم. سیستم‌های گفته شده توانسته ‌اند کارکرد خودرو ساینا GX را نسبت به ساینای عرضه شده در سال 1395 ارتقا دهند.

در بررسی مشخصات فنی هر خودرویی لازم است تجهیزات آن به‌طور کامل بررسی شود؛ چراکه بدون بررسی تجهیزات نمی‌توان تصمیم به خریداری خودروهایی مانند خودرو ساینا جی ایکس کرد. خودرو ساینا GX به لطف برخورداری از تجهیزات و امکاناتی نظیر سیستم تهویه مطبوع نیمه اتوماتیک،  نمایش دمای هوای بیرون، سنسور پارک دنده عقب، صندلی راننده ۶ حالته دستی، برخورداری از قابلیت تنظیم دستی ارتفاع چراغ‌های جلو، نمایشگر سیستم کنترل فشار باد تایر (TPMS)، کنترل صدا از روی فرمان، دوربین عقب، غربیلک فرمان D-TYPE و شیشه دودی درب‌های عقب یک خودرو مناسب برای خانواده محسوب می‌شود.

نتیجه‌گیری و تفاوت ساینا GX بنزینی با دوگانه سوز

ساینای GX از دیگر محصولات شرکت خودروسازی سایپا که نسبت به مدل‌های قبلی ساینا کمی ارتقا یافته و کارایی آن بهبود یافته است. سایپا در سال 1399 مدل‌های دنده دستی، اتومات، بنزینی و دوگانه سوز خودرو جدید خود را وارد بازار کرد. ساینای GX بنزینی و دوگانه‌سوز بسیار مشابه یکدیگر هستند. به‌طوری‌که کد موتور حجم موتور و دریچه گاز مشابهی دارند. یعنی هر دو از کد موتور M۱۵i حجم موتور ۱.۵۰۳ لیتری و دریچه گاز مکانیکی استفاده می‌کنند. اصلی‌ترین تفاوت بین ساینا GX بنزینی و دوگانه‌سوز قدرت و گشتاور آن‌ها است. قدرت ساینا جی ایکس بنزینی در ۸۸.۵ اسب بخار است. درحالی‌که قدرت ساینا GX دوگانه‌سوز به ۷۷.۸ اسب بخار می‌رسد. بنابراین، ساینا GX دوگانه سوز قدرت پایین‌تری نسبت به GX بنزینی دارد. گشتاور مدل بنزینی این ماشین ۱۳۷ نیوتن‌متر است. در‌حالی‌که گشتاور ساینا GX دوگانه سوز در عدد ۱۲۴ نیوتن‌متر گزارش شده است. با اطلاعات گفته شده در این مطلب می‌توان تصمیم‌گیری بهتری برای خرید ساینای GX داشت.